Käytetty järjestelmäkamera – kannattaako?

Käytetty järjestelmäkamera

Kannattaako käytetty järjestelmäkamera?

Käytetty järjestelmäkamera on houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat parantaa valokuvaustaitonsa ilman suuria investointeja. Järjestelmäkamerat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia objektiiveja ja muita lisävarusteita, joiden avulla voit luoda juuri sellaisen kuvan kuin haluat. Mutta onko ostaminen käytettynä kannattavaa?

Ensinnäkin, käytetyn järjestelmäkameran hinta on yleensä huomattavasti halvempi kuin uuden vastaavan mallin hinta. Tämä voi antaa sinulle mahdollisuuden päästä alkuun valokuvauksessa ja parantaa taitojasi ilman suuria kustannuksia. Käytettynä ostaminen voi myös antaa sinulle mahdollisuuden hankkia laadukas ja kalliimpi kamera, jota et muuten pystyisi ostamaan.

Toiseksi, käytettynä ostaminen voi tarjota sinulle mahdollisuuden tutustua erilaisiin kameramalleihin ja valita juuri sinulle sopivimman. Käytettyjen kameroiden valikoima on yleensä laaja, joten voit vertailla erilaisia malleja ja valita juuri sinulle sopivan.

Kolmanneksi, käytetty järjestelmäkamera voi tarjota sinulle mahdollisuuden päivittää vanhempaan malliin uudemmalla tekniikalla. Tämä voi parantaa kuvanlaatua ja tehdä valokuvaamisesta entistä helpompaa.

Käytetty järjestelmäkamera – vinkit ostamiseen

Käytetyn järjestelmäkameran ostaminen voi olla riskialtista. Ensinnäkin, kameran kunto voi olla huono ja se voi olla vaikea huomata ennen ostamista. On tärkeää tarkistaa kamera huolellisesti ja varmistaa, että se toimii moitteettomasti ennen ostamista. Pyydä myyjältä runsaasti kuvia kamerasta, ostokuitti ja kysy tarkentavia kysymyksiä hänen kokemuksistaan kamerasta. Muista kysyä shutter count, luku monta kertaa suljin lauennut kamerassa. Kysy myös miksi hän on myymässä kameraa.

Käytetty kamera voi olla vanha ja teknisesti vanhentunut. Tämä voi tarkoittaa, että se ei täytä nykypäivän vaatimuksia ja että sinun on ostettava uusi kamera pian.

Käytetty järjestelmäkamera voi olla varkausten kohteena. On tärkeää olla tietoinen varkauksista ja varmistaa, että ostamasi kamera on laillinen. 

On myös suositeltavaa ostaa kamera luotettavalta ja hyvin arvostellulta jälleenmyyjältä, joka voi tarjota takuun ja tukea kameran käytön aikana.

Yhteenveto

Voidaan sanoa, että käytetyn järjestelmäkameran ostaminen voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat parantaa valokuvaustaitonsa ilman suuria investointeja. Käytetty kamera voi tarjota laadukkaan ja edullisemman vaihtoehdon, mutta myös sisältää joitain riskejä, kuten huonon kunnon ja teknisesti vanhentuneen laitteen. On tärkeää tehdä huolellinen tutkimus ennen ostamista ja varmistaa, että ostamasi kamera on laillinen ja hyvässä kunnossa.

Jos olet valmis ottamaan riskejä ja haluat säästää rahaa, käytetyn järjestelmäkameran ostaminen voi olla hyvä valinta sinulle. Mutta jos haluat varmuuden ja takuun laadukkaasta kamerasta, uuden järjestelmäkameran ostaminen voi olla parempi vaihtoehto. Kaiken kaikkiaan, päätös käytetyn järjestelmäkameran ostamisesta tulee tehdä henkilökohtaisten tarpeiden ja budjetin perusteella.

Kamerakaupat ja kauppapaikat jotka myyvät käytettyjä kameroita:

Published by

Olli Junes

Olli Junes on luontokuvaaja, entinen ammattihääkuvaaja, nykyisin digimarkkinoinnin ja myynnin valmentamisen yrittäjä Resaco -nimisessä yrityksessä. Olli asuu Rovaniemeltä jossa tekee täysipäiväisenä digitaalisena nomadina töitä ja elää todeksi työelämän murrosta yrityksessään.
Prev Valokuvauskoulutus Suomessa 2023
Next Linnunradan valokuvaus Suomessa - Astrokuvaus vinkit
Subaru Outback 2016 under the milky way

2 Comments

Leave a comment