Astrokuvaus ei vaadi kalustolta paljoa

Astrokuvaus onnistuu perusjärkkärilläkin

Trevor Jones innoitti aikoinaan minut tähtivalokuvauksen pariin. Olenkin sen jälkeen saanut kuvata syvää tähtitaivasta ja linnunrataa ja löytänyt avaruudesta täysin uuden valokuvauksen kiehtovan osa-alueen.

Mitä astrokuvaus on ja miten sitä tehdään?

Perinteisten astrokuvien (kuu, aurinko, planeetat) lisäksi astrokuvauksessa kyetään myös syvän tähtitaivaan kohteisiin kuten galaksien, himmeiden tähtien ja tähtisumujen kuvaukseen.

Astrokuvauksessa puhutaan datan keräämisestä mahdollisimman puhtaana joka saadaan kuvattua paikasta jossa on mahdollisimman vähän valosaastetta.

Data pinotaan kuvankäsittelyohjelmassa ja käsitellään kunnioittaen sitä, miltä galaksit esim. NASAn kuvissa todellisuudessa näyttävät.

Videosta

Videosta käy hyvin ilmi miten 10 vuotta vanhalla järkkärillä kuvattu kuva Andromedan galaksista pystyy pärjäämään uusia kameroita vastaan.

Yllättävää videolla on se kuinka kuvankäsittelyohjelmat ovat menneet valtavasti eteenpäin ja nykyää dataa on mahdollista kaivaa enemmän pinotuista kuvista kuin ennen.

Omia kuvia avaruudesta voit katsella täältä.

Jos video alla ei avaudu, linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=16ZZ4bLR5CM

Published by

Olli Junes

Olli Junes on luontokuvaaja, entinen ammattihääkuvaaja, nykyisin digimarkkinoinnin ja myynnin valmentamisen yrittäjä Resaco -nimisessä yrityksessä. Olli asuu Rovaniemeltä jossa tekee täysipäiväisenä digitaalisena nomadina töitä ja elää todeksi työelämän murrosta yrityksessään.
Teeri
Prev Teeri
Next Kanalinnun metsästysajat 2022 ja metsästysmuodot​
Teeren metsästys kyttäysmetsästys

Leave a comment