OLLI JUNES

Sisällöntuottajan palkka – mitä voit odottaa ansaitsevasi?

Table of Contents

Sisällysluettelo – sisällöntuottajan palkka

 • Johdanto
 • Sisällöntuottajan rooli ja tehtävät
 • Palkkausmallit sisällöntuotannossa
 • Keskimääräiset palkat ja tekijät, jotka vaikuttavat niihin
 • Kuinka parantaa ansioita sisällöntuottajana
 • Yhteenveto

Johdanto – sisällöntuottajan palkka

Sisällöntuottajien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, kun yritykset ja organisaatiot ymmärtävät yhä enemmän laadukkaan sisällön merkityksen omissa markkinointistrategioissaan. Sisällöntuottajan palkka voi vaihdella suuresti riippuen kokemuksesta, erikoistumisesta ja palkkausmallista. Tässä blogissa käymme läpi sisällöntuottajan roolia, erilaisia palkkausmalleja ja keskimääräisiä palkkoja sekä vinkkejä ansaitsemisen parantamiseen.

Sisällöntuottajan rooli ja tehtävät

Sisällöntuottajat ovat vastuussa erilaisten sisältöjen tuottamisesta, kuten artikkeleita, blogeja, sosiaalisen median päivityksiä, videoita ja kuvia. Heidän tehtävänsä on luoda kiinnostavaa ja relevanttia sisältöä, joka houkuttelee ja sitouttaa kohdeyleisöä. Sisällöntuottajan rooli voi vaihdella riippuen yrityksen koosta, toimialasta ja sisällön tyyppistä.

Palkkausmallit sisällöntuotannossa

Sisällöntuottajien palkkio voi perustua useisiin eri malleihin, kuten:

 • Kuukausipalkka: Tyypillisesti vakituisessa työsuhteessa oleva sisällöntuottaja saa kiinteän kuukausipalkan.
 • Tuntipalkka: Joissakin tapauksissa sisällöntuottajat voivat saada tuntipalkan, erityisesti freelancerina tai osa-aikaisena työntekijänä.
 • Projektikohtainen palkkio: Monet freelancerit ja itsenäiset sisällöntuottajat sopivat projektikohtaisista palkkioista, jotka perustuvat työn laajuuteen ja vaatimuksiin.
 • Tulospohjainen palkka: Joissakin tapauksissa sisällöntuottajat voivat saada osan palkastaan tulospohjaisesti, esimerkiksi tietyn määrän myyntiä tai verkkosivuston kävijöitä tuottavan sisällön perusteella.

Keskimääräiset palkat ja tekijät, jotka vaikuttavat niihin

Sisällöntuottajan palkka vaihtelee useiden tekijöiden perusteella, kuten kokemus, koulutus, toimiala, sijainti ja erikoistuminen. Keskimääräiset palkat voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Aloittelija: 2 000 – 2 800 euroa kuukaudessa
 • Keskiverto kokemus (2-5 vuotta): 2 800 – 4 000 euroa kuukaudessa
 • Kokenut (yli 5 vuotta): 4 000 – 6 000 euroa kuukaudessa

Kuinka parantaa ansioita sisällöntuottajana

 • Erikoistuminen: Erikoistuminen tiettyyn aihealueeseen tai sisällön tyyppiin voi auttaa sinua erottautumaan kilpailijoista ja mahdollistaa korkeamman palkkion vaatimisen.
 • Kouluttaudu: Hio taitojasi ja laajenna osaamistasi opiskelemalla markkinointia, copywritingia, SEO:ta, graafista suunnittelua tai muita alaan liittyviä taitoja.
 • Laajenna verkostoasi: Verkostoituminen ja yhteistyö muiden sisällöntuottajien, markkinoijien ja yritysten kanssa voi auttaa sinua löytämään uusia mahdollisuuksia ja parantaa näkyvyyttäsi.
 • Osoita tuloksia: Jos voit osoittaa, että sisältösi on lisännyt asiakkaidesi myyntiä, liikennettä tai brändinäkyvyyttä, voit todennäköisesti vaatia parempaa palkkiota.
 • Neuvottele: Älä pelkää neuvotella palkkiostasi, erityisesti, jos sinulla on vahva portfolio tai osoitettavissa olevia tuloksia. Asiakkaat ovat usein valmiita maksamaan enemmän laadukkaasta työstä.

Yhteenveto – sisällöntuottajan palkka

Sisällöntuottajan palkka voi vaihdella huomattavasti riippuen monista tekijöistä, kuten kokemuksesta, erikoistumisesta ja palkkausmallista. Parantaaksesi ansioitasi sisällöntuottajana, harkitse erikoistumista, kouluttautumista, verkostoitumista, tulosten osoittamista ja neuvottelutaitojen käyttöä. Muista, että laadukas sisältö on kysyttyä ja hyvät sisällöntuottajat voivat vaatia parempaa palkkaa osaamisestaan ja tuloksistaan.

Lopulta, sisällöntuottajana kehittyminen ja palkan kasvattaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja jatkuvaa oppimista. Keskity kehittämään taitojasi ja rakentamaan vahvaa portfolioa, joka todistaa osaamistasi ja auttaa sinua erottautumaan kilpailusta. Näin voit parantaa mahdollisuuksiasi menestyä alalla ja saavuttaa haluamasi palkkatason.

[elementor-template id=”6277″]

  Olli Junes

  I'm Olli Junes, location independent Growth Entrepreneur, currently living in Rovaniemi, Finland. I have over 10 years of sales experience* in B2C- and B2B growth companies. In this blog I will share my knowledge and expertise in Digital Marketing, Remote/Hybrid Working Culture and Sales/Marketing Strategies absolutely free.
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Read more